Gent 15/09/2021

A la venda una part de la col·lecció de Karl Lagerfeld, tal com va deixar dit al testament

Inclou creacions de Marc Newson, Martin Szekely, Konstantin Grcic, Louis Süe i André Mare

2 min
Karl Lagerfeld a la seva oficina el 2010

BarcelonaUnes mil obres de la col·lecció personal d'art decoratiu del dissenyador Karl Lagerfeld, mort el 2019, seran subhastades per Sotheby's entre finals d'aquest any i principis del 2022, ha informat la companyia. En total hi haurà més de mil lots amb peces que fins ara eren a les residències de França i Mònaco de l'exdirector creatiu de Chanel, mundialment conegut per les seves ulleres fosques i per les seves cèlebres creacions. L'especulació al voltant de l'herència del dissenyador ha sigut una constant després de la mort del creador, que sí que havia deixat un document amb les seves últimes voluntats, al contrari del que es va pensar en un primer moment.

Fonts de Sotheby's han indicat a Efe que la venda d'aquest patrimoni era un dels desitjos que Lagerfeld havia deixat escrits al testament. El febrer passat, Sébastian Jondeau, xofer i home de confiança de Lagerfeld i un dels amics en qui es creia que podria recaure una part de la multimilionària herència, va assegurar en una entrevista que no s'havia decidit res. "La venda és a imatge i semblança del dissenyador: múltiple i sorprenent. Parla del modista, del decorador, del fotògraf i del col·leccionista", ha assenyalat Sotheby's en un comunicat en què explica que les peces revelen el gust personal de Lagerfeld, així com la seva vida i la seva carrera.

A la col·lecció hi ha creacions de Marc Newson, Martin Szekely, Konstantin Grcic, Louis Süe i André Mare, a banda d'algunes obres gràfiques d'il·lustradors de la primera meitat del segle XX i altres obres destacades del període Art Déco, una de les seves grans passions. Les vendes, que es faran a principis de desembre a Mònaco i París i a la primavera del 2022 a Colònia, inclouen objectes personals de Lagerfeld com el bol de menjar de la seva gata Choupette, elements tèxtils de casa seva, els seus tres Rolls-Royce i fins a vint parells dels guants de cuir amb què es va deixar veure els últims anys.

El destí de la fortuna de Lagerfeld és una de les grans incògnites de la seva mort. Arran de la falta d'hereus directes, l'especulació i el sensacionalisme es van apoderar de les discussions sobre el seu abundant llegat, el qual es deia que podia anar principalment a cobrir les despeses de manutenció de la seva estimada gata.

stats