Gent 11/05/2022

Young Thug, arrestat en una macrooperació policial als EUA

L'artista, de 30 anys, és considerat una de les figures del hip-hop més importants dels Estats Units i compta amb un Grammy des del 2019

2 min
Young Thug fotografiat al Life Is Beautiful Music Festival de Las Vegas

BarcelonaEl raper nord-americà Young Thug, guanyador d'un Grammy i una de les principals figures del hip-hop al país, ha estat detingut juntament amb 27 artistes més del seu segell discogràfic, YSL, per la seva vinculació amb bandes criminals d'Atlanta, i ha estat imputat avui pel fiscal per nombrosos delictes. La Fiscalia del comtat de Fulton (Geòrgia) va presentar 56 càrrecs contra Young Thug i el seu equip basant-se en el fet que haurien funcionat com una organització criminal dedicada a activitats il·legals des de finals del 2012.

Els delictes que se'ls imputen van des de la vinculació amb la banda Bloods a l'extorsió, robatoris a mà armada i fins i tot assassinats contra membres de grups rivals. Per aquestes imputacions, Jeffrey Lamar Williams (Atlanta, 1991), nom real de Young Thug, podria enfrontar-se a una pena de fins a vint anys de presó. Segons les autoritats, Young Thug (el sobrenom significa "jove gàngster") va ser un dels fundadors de la banda que portaria el mateix nom que la discogràfica –YSL– al costat del raper Trontavious Stephens i Walter Murphy, àlies DK.

En una roda de premsa, la fiscal del comtat de Fulton, Fani Willis, ha assenyalat que la detenció dels 28 membres d'YSL ajudarà que els carrers de la ciutat siguin "més segurs". Segons informen mitjans nord-americans, la Fiscalia considera que YSL no actuava en solitari sinó que tenia una vinculació amb els Bloods, un grup criminal que es va originar a la dècada dels setanta a Los Angeles (Califòrnia) i que acumula un llarg historial de casos relacionats amb tràfic de drogues, proxenetisme, extorsió, robatoris i assassinats.

L'any passat la productora Warner Music va adquirir 300 Entertainment, l'empresa propietària de la discogràfica YSL. Young Thug va col·laborar en el tema This is America, de Chidlish Gambino, que es va emportar l'any 2019 el Grammy a la Cançó de l'Any. L'octubre del 2021, Young Thug va publicar el seu segon àlbum d'estudi, Punk, en què va comptar amb col·laboracions de reconeguts artistes de la música urbana nord-americana com J. Cole, Post Malone, Drake, Travis Scott, Doja Cat i Kanye West. El disc va debutar com a número 1 a la llista d'èxits de Billboard als EUA, cosa que evidencia el potencial de la carrera d'aquest artista que ara es podria veure interrompuda.

stats