Transgourmet Ibèrica completa la seva transformació empresarial coincidint amb la celebració dels seus cent anys d'història

L'acte de tancament del centenari de la companyia referent en la distribució alimentària es va fer al MNAC amb més de 300 persones

L'acte de cloenda del centenari de Transgourmet al MNAV va comptar amb una exhibició de la Colla Vella dels Xiquets de Valls
ARA
15/11/2025
3 min

BarcelonaEnguany, Transgourmet Ibèrica ha completat el procés de transformació que l'empresa va iniciar el 2019 amb l'objectiu de modernitzar i consolidar el seu model de negoci de distribució d'aliments, tant en el sector de l'hostaleria com en els supermercats franquiciats de proximitat i conveniència. I aquesta evolució del sector ha coincidit amb una fita històrica: la celebració del seu centenari.

Inscriu-te a la newsletter Girona Més enllà de la Costa Brava i la Cerdanya
Inscriu-t’hi

Al llarg de l'any, l'empresa ha combinat iniciatives estratègiques importants amb un programa commemoratiu, amb el qual ha volgut destacar la seva història centenària.

Durant aquest any, Transgourmet Ibèrica ha realitzat una inversió de 85 milions d'euros que inclou les adquisicions de les empreses Dispuig i Moyà Saus i la creació de l'empresa Nuditrans juntament amb Nudisco. Amb aquestes operacions, la companyia ha ampliat la seva expansió a tres regions clau: Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana.

A més, ha dut a terme reformes en diversos centres de GM Cash i ha iniciat la construcció d'un nou cash&carry a Mercabarna, la inauguració del qual està prevista per al març del 2026. Amb aquest nou espai, concebut sota un format innovador que integrarà funcions logístiques i de punt de venda, pretenen reforçar l'eficiència operativa i l'experiència del client.

El director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, va qualificar d'"èxit" aquest procés de creixement i transformació, "ja que ens ha permès adaptar-nos ràpidament als canvis del mercat. El nostre objectiu és abastir l'hostaleria independent a tot Espanya i ser un operador líder en la franquícia de qualitat de proximitat i conveniència".

El MNAC acull la celebració final del centenari

En aquest any tan significatiu per a la companyia, la celebració del centenari va culminar aquest dimecres amb un acte al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Barcelona.

El president del Grup Transgourmet, Joos Sutter, va obrir l'acte destacant el valor que defineix els cent anys de l'empresa: "Servei a les persones i a la comunitat que ens envolta. Una vocació que seguirà sent el motor del nostre futur".

L'acte de tancament del centenari es va fer al MNAC.

A continuació, Lluís Labairu, director general de Transgourmet Ibèrica, va destacar “l'esforç dels milers i milers de persones que, des del 1925, han aportat el seu esforç i compromís, que han cregut en aquest projecte i que han contribuït a construir el que som avui”.

També hi van participar Josep Rull, president del Parlament de Catalunya, i Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Foto de les autoritats, de la direcció i del president de Transgourmet Ibèrica.

Entre els més de 300 convidats també hi havia la vicepresidenta del Grup Transgourmet, Doris Leuthard; el subdelegat del Govern a Girona, Pere Parramon; el cònsol general de Suïssa a Barcelona, Othmar Hardegger; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, i el vicepresident de Foment del Treball, Lluís Moreno Lasalle. Així mateix, hi van assistir representants de l'Ajuntament de Barcelona i de Vilamalla, així com les principals associacions del sector, com ASEDAS, AECOC i Hostaleria d'Espanya.

L'elecció del MNAC per a la celebració final del centenari simbolitza la connexió històrica de Transgourmet amb Catalunya, una de les regions clau en el seu desenvolupament i expansió empresarial.

Imatge de l'acte de tancament del centenari al MNAC.

Més de 3.000 persones han acompanyat l'empresa aquest any

En el marc de la commemoració, Transgourmet Ibèrica va voler retre homenatge a les persones que han contribuït a construir la seva història. Amb aquesta finalitat, ha organitzat actes en diferents ciutats, com Girona, Màlaga, Burgos, Tarragona, Las Palmas de Gran Canària i Madrid. Més de 3.000 persones han participat en aquestes trobades, que han servit per reconèixer el paper fonamental dels empleats, clients i proveïdors en l'evolució de l'empresa.

Aquest reconeixement col·lectiu forma part d'un moment clau per a l'empresa, que compta amb un equip de 1.270 persones a Catalunya, 24 centres enfocats a l'hostaleria i el comerç –repartits per Barcelona (13), Girona (6), Tarragona (4) i Lleida (1)– i més de 350 supermercats franquiciats.

Aquesta sòlida implantació a la regió forma part d'una estructura que s'estén per tot Espanya, on Transgourmet Ibèrica compta amb prop de 2.800 empleats, set plataformes de distribució, 73 centres de cash&carry, 29 estacions de servei de GM Oil i unes 700 botigues sota les marques Suma, Proxim i Spar.

Amb aquesta capacitat operativa, l'empresa comença el seu segon segle d'activitat, “forta i jove per afrontar, almenys, 100 anys més”.

stats