Turisme

No als "concursos de beure cervesa i les colles amb penis al cap": Lloret de Mar vol posar fre als comiats de solter passats de voltes

Les empreses que organitzen esdeveniments veuen bé regular les activitats que agredeixen el medi i generen molèsties als veïns

3 min
Molts comiats de solter o soltera recorren carrers de zones turístiques fent soroll i gatzara.

GironaUna colla d’homenots disfressats d’animadores, amb minifaldilles i perruques de color rosa, fan sonar xiulets i salten al voltant d’un membre del grup que porta un enorme barret en forma de penis mentre recorren els bars del municipi en un viacrucis alcohòlic. És un dels models de comiat de solter que no permetrà la modificació de l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana que prepara l’Ajuntament de Lloret de Mar. Aquesta nova reglamentació també preveu senyalitzar zones sense fum a les platges, on no es podran usar tampoc les cigarretes electròniques. 

Inscriu-te a la newsletter Girona Més enllà de la Costa Brava i la Cerdanya
Inscriu-t’hi

Es vol acabar amb els comiats de solter/a que pertorbin la tranquil·litat dels veïns i que “mostrin una imatge de la destinació que no s’ajusta al model de ciutat pel qual es treballa”, segons l’alcalde del municipi, Adrià Lamelas. La modificació també busca una millor gestió de les cues als establiments d’oci nocturn i exigirà als titulars dels establiments que vetllin perquè no es generin acumulacions de clients a l’exterior dels locals que provoquin sorolls i pertorbin el descans dels veïns. L’ordenança preveu una Zona Acústica de Règim Especial (ZARE), en la qual, durant la nit, els locals i les empreses que promoguin activitats al carrer hauran de comptar amb una autorització municipal d’ocupació de la via pública. El consistori ha destacat que aquestes mesures estan consensuades amb els partits i amb els gremis empresarials del municipi. 

Un comiat de solter a la terrassa d'un local de Benidorm.

Sí a reglamentar, no a prohibir

La prohibició de determinats comiats de solter és ben acceptada per veïns i comerciants, que asseguren que s’ha arribat a uns límits “intolerables” de molèsties i vulgaritat, segons admeten fins i tot algunes empreses del sector. Marcelo Birocco, director de l’empresa OK Teams, que fa 17 anys que es dedica a les activitats de Team Building i de comiats de solter, està “a favor que els ajuntaments marquin un reglament i unes condicions, però mai d’una prohibició generalitzada”. Birocco, que treballa a Lloret de Mar, però sobretot a Sitges i Barcelona, explica que cada empresa té “el seu nivell deontològic”, per això a ells no se’ls trobarà mai “darrere d’una colla que va amb un penis al cap o fent un concurs de veure qui beu més cervesa”. Ara bé, vol puntualitzar que “la via pública és de tots” i que cal filar molt prim a l’hora de prohibir determinades coses. Creu, però, que no es poden permetre ni les agressions al medi ambient, com certes activitats que embruten les platges, ni les activitats que generin molèsties als veïns. Birocco assegura que, cada vegada més, les empreses aposten per activitats lúdiques i culturals que fins i tot ajuden a promocionar el municipi. Posa com a exemple una activitat que porten a terme a Tossa de Mar basada en el film Pandora i l'holandès errant, que promou el coneixement del territori i la història. Aquestes activitats, segons explica, estan coordinades per monitors especialitzats.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha contractat aquest mateix any sis nous agents interins a la plantilla de la policia municipal que permetran un control més estricte d’aquesta reglamentació, que ara està en període d'al·legacions. Es preveu que pugui entrar en vigor abans de Setmana Santa. Les activitats que no respectin la normativa podran rebre multes de fins a 750 euros.

stats