L'excursió

Del Barri Vell de Girona a la Font dels Lleons

Un paratge on es té sensació d’estar molt lluny de l’àrea urbana tot i tenir-la a tocar

Daniel Bonaventura
2 min
La Font dels Lleons.

Plaça de Sant Feliu – Font dels Lleons – Plaça de Sant Feliu

  • Recorregut: 5,5 km
  • Desnivell: +56 m
  • Temps estimat (a peu): 2 h

Hi havia el so constant de la cantarella de l’aigua de la font i també del riu Galligants. Però això era abans. Avui hi domina un silenci desolador: tant la font com el riu són secs la major part de l’any. No obstant això, el paratge no ha perdut el seu encant de fondalada ombrívola i humida, sembrada de malves, falgueres i líquens arrapats a les roques i als troncs, i continua sent un punt de referència i de trobada, afavorit per l’esplanada d’alzines sureres que té al davant.

Sortim des del Cul de la Lleona, a la plaça de Sant Feliu, i enfilem cap a la deliciosa Vall de Sant Daniel. Deixarem enrere l’església de Sant Pere de Galligants, caminarem vora el riu Galligants, superarem la Font del Bisbe, el monestir de Sant Daniel, el restaurant El Cul de Món, la Font d’en Fita, Can Sirvent i la variant de Girona, que sobrevolarà els nostres caps a una alçada de vertigen. Uns metres més i ja hi serem!

A la Font dels Lleons s’hi respira plena natura. Resulta gratificant, la sensació d’estar molt lluny de l’àrea urbana, tot i tenir Girona a tocar. És el punt d’inici de diferents rutes més difícils per les Gavarres. Hi ha rètols indicadors. Farem una parada per recuperar-nos i tornarem pel mateix camí. Recorregut sense cap dificultat.

  1. Sortim des del Cul de la Lleona, a la plaça de Sant Feliu, i enfilem cap a la Vall de Sant Daniel.
  2. Deixem enrere l’església de Sant Pere de Galligants i caminem vora el riu Galligants.
  3. Superem la Font del Bisbe, el monestir de Sant Daniel, el restaurant El Cul de Món i la Font d’en Fita.
  4. Passat Can Sirvent i la variant de Girona, arribem a la Font dels Lleons.
  5. Tornem al centre de Girona pel mateix camí.
stats