L'excursió

De Llançà a Garbet per l’espai verge del cap de Ras

Pocs indrets presenten un contrast més viu entre l’ansietat de les roques cantelludes en xoc contra la mar i la calma de la pineda que ofereix ombra al caminant

Daniel Bonaventura
2 min
Al llarg de la ruta el caminant trobarà pins, tamarius, atzavares i cards, sempre amb el mar de fons.

Port de Llançà - platja de Garbet - port de Llançà

  • Recorregut: 9,5 km
  • Desnivell: 160 m
  • Temps estimat: 3 h

Pocs indrets presenten un contrast més viu entre l’ansietat i la calma. L’ansietat de les roques cantelludes en xoc contra la mar salada i la calma de la pineda verda que ofereix ombra al caminant. Som al cap de Ras, aquesta península que es manté verge malgrat l’especulació urbanística, i que travessarem dues vegades, d’anada i de tornada. Una ruta amb pins, tamarius, atzavares, cards i algun llangardaix que s’esmuny.

Caminarem des del Llançà més urbà cap al nord a través del port i el passeig, superarem descalços la Ribera de Llançà o bé voltarem pel pont, i aviat observarem el Búnquer Argilera, que recorda l’exili del 1939. Tot seguit arribem a l’animada platja de Grifeu, amb el seu restaurant i supermercat, per enfilar ja cap al cap de Ras, envoltats de natura, sempre amb la làmina blava fins a l’horitzó. Podem arribar a la punta d'en Rafel o bé fer drecera cap a la platja del Borró, on es practica el nudisme. A la fi trobem l’àmplia platja de Garbet, amb el seu xiringuito amb una carta de restaurant ben assortida. Tornarem pel mateix camí. Té puja-i-baixes sense dificultat. 

  1. Caminarem des de Llançà cap al nord a través del port i el passeig, superarem descalços la Ribera de Llançà o bé voltarem pel pont.
  2. Aviat trobarem el Búnquer Argilera.
  3. Tot seguit arribarem a l’animada platja de Grifeu i enfilarem ja cap al cap de Ras.
  4. Podrem arribar a la punta d'en Rafel o bé fer drecera cap a la platja del Borró.
  5. A la fi trobarem l’àmplia platja de Garbet.
  6. Tornarem pel mateix camí.
stats