L'excursió

De s’Agaró a Sant Feliu de Guíxols pel camí de ronda

Un recorregut que demana cames pel constant puja-i-baixa i que ens reserva una sorpresa, una de les meravelles de la Costa Brava de Ferran Agulló

Daniel Bonaventura
2 min
Des del camí de ronda es poden contemplar nombroses cales d'aigües cristal·lines.

Platja de Sant Pol de s’Agaró – Sant Feliu de Guíxols – Platja de Sant Pol de s’Agaró

  • Recorregut: 7 km
  • Desnivell: 240 m
  • Temps estimat: 4 h

Cada cantonada ens reserva una sorpresa, una de les meravelles de la Costa Brava de Ferran Agulló. Som al camí de ronda que va des de la platja de Sant Pol de s’Agaró fins a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. Un recorregut que demana cames pel constant puja-i-baixa, sense presentar tampoc dificultats tècniques remarcables. Seria més senzill de fer-lo en barca solcant la mar que albirem al fons. El camí té cales estretes, encaixonades i fondes, amb aigües cristal·lines que transparenten el fons marí, com la cala Maset. La cala de Cap de la Mort té una pedra en forma de calavera que sembla vigilar tothom que hi passa.

El nostre camí penja per sobre dels penya-segats que s’estimben a la mar. Quan arribem al Mirador de les Peixateres ja tenim al davant l’àmplia badia de Sant Feliu, amb el port, on hi ha el Tinglado, centre d’interpretació del ferrocarril i les vies verdes. No és cap mala idea fer parada i fonda a la vila marinera i deixar per a després el retorn pel mateix camí.

  1. Sortim de la platja de Sant Pol de s'Agaró.
  2. Anem recorrent el camí de ronda en direcció a Sant Feliu de Guíxols.
  3. Durant el recorregut, en un constant puja-i-baixa, trobarem nombroses cales estretes d'aigües cristal·lines.
  4. El nostre camí penja per sobre dels penya-segats que s’estimben a la mar.
  5. Quan arribem al Mirador de les Peixateres ja tenim al davant l’àmplia badia de Sant Feliu, amb el port, on hi ha el Tinglado, centre d’interpretació del ferrocarril i les vies verdes.
  6. No és cap mala idea fer parada i fonda a la vila marinera i deixar per a després el retorn pel mateix camí.
stats