L'excursió

Ascens al Pic de la Dona des de Vallter 2000

Des del cim, el protagonisme se l’emporta l’amfiteatre de muntanyes format pels dos Gra de Fajol, Bacivers, Bastiments i Coll de la Marrana

Daniel Bonaventura
2 min
Vistes des de l'avantcim del Pic de la Dona.

Estació d’esquí Vallter 2000 – Pic de la Dona – Estació d’esquí Vallter 2000

  • Recorregut: 5,5 kms
  • Desnivell: 542 m
  • Temps estimat: 4 h

Ruta clàssica des de l’Estació Vallter 2000 (2.160 m) fins al Pic de la Dona (2.702 m) per la Portella de Mentet. Sense neu es pot fer amb infants. Segons el temps disponible i les cames, es pot allargar a gust passant abans per Roca Colom (2.506 m) o anant després fins al Pic de Bacivers (2.691 m).

Pugem en cotxe des de Setcases fins a l’estació d’esquí de Vallter, que té aparcament gratuït. Sortim per darrere de l’edifici del restaurant seguint les marques del GRT 76 pel Torrent de la Portella. Guanyem alçada ràpidament en una zona de vegetació frondosa fins a la Portella de Mentet (2.411 m). Som a la ratlla francoespanyola. Aquí deixem el GR quan girem a l’esquerra per un sender fressat que fa ziga-zagues i té un desnivell més suau. La vegetació ha anat desapareixent. Seguint les fites farem el cim.

Des del cim, que és pedregós, tot el protagonisme se l’emporta l’amfiteatre de muntanyes format pels dos Gra de Fajol, Bacivers, Bastiments i Coll de la Marrana. Als nostres peus, enclotada, hi ha l’estació de Vallter, on haurem de retornar seguint la mateixa ruta, ara de baixada. Si girem el cos s’albira el Canigó.

Iniciem l'ascens de l'Estació de Vallter 2000, en la qual accedim en cotxe des de Setcases:

  1. Sortim des de la part del darrere de l’edifici del restaurant seguint les marques del GRT 76 pel Torrent de la Portella de Mentet (2.411 m).
  2. Som a la ratlla francoespanyola. Aquí deixem el GR quan girem a l’esquerra per un sender fressat que fa ziga-zagues i té un desnivell més suau.
  3. Des del cim, que és pedregós, tot el protagonisme se l’emporta l’amfiteatre de muntanyes format pels dos Gra de Fajol, Bacivers, Bastiments i Coll de la Marrana.
  4. Retornem a l'estació de Vallter 2000 seguint la mateixa ruta, ara de baixada
stats