L'excursió

Els set gorgs del torrent de la Cabana

El caminant pot gaudir de la bellesa dels salts d'aigua i banyar-se en diferents punts del trajecte

Daniel Bonaventura
2 min
Un dels gorgs que es troben al llarg del Torrent de la Cabana.

Font de Querol – Gorg gran del Colomer – Font de Querol

  • Recorregut: 8,8 km
  • Desnivell: 218 m
  • Temps estimat: 4 h

El torrent de la Cabana, a Campdevànol, regala l’espectacle sempre excitant de l’aigua precipitant-se en cascada sobre la piscina del gorg, on és permès el bany. N’hi ha set, de gorgs on banyar-se, de diferents mides i formes. Paga la pena planificar la visita els dies tòrrids de l’estiu, quan submergir-se a les aigües fredes té un efecte tonificant. Millor evitar els pics de sequera que escanyen l’essència aquosa del torrent. Hi ha el gorg de la Cabana, el de la Tosca, el de l’Olla, el de la Bauma, el gorg del Forat, el gorg petit del Colomer i el gorg gran del Colomer.

Prenem un bany al primer gorg, seguim pujant amb l’emoció suspesa i ens tornem a remullar, per exemple, al quart gorg. Les aigües de més amunt són més fredes. Humitats i obagues, natura fràgil poblada d’amfibis, petits ocells i papallones, pi roig, roures i flors silvestres. Podem tornar per una ruta paral·lela més ràpida, sense gorgs, ben indicada. L’accés al torrent costa 6 euros i cal reserva prèvia. S’aparca a la font de Querol (10 euros els caps de setmana i en temporada alta). Més informació a Torrentdelacabana.cat.

  1. Sortim des de la font de Querol, on podem aparcar el cotxe.
  2. Seguim el curs del torrent i trobarem el primer gorg, el de la Cabana, on podem fer el primer bany.
  3. Continuem la ruta de pujada i anirem trobant els següents gorgs: el de la Tosca, el de l’Olla, el de la Bauma, el gorg del Forat, el gorg petit del Colomer i el gorg gran del Colomer.
  4. En tots els gorgs és permès el bany. A mesura que anem pujant, les aigües són cada vegada més fredes.
  5. Podem tornar pel mateix camí o per una ruta paral·lela més ràpida, sense gorgs.
stats