Cultura
Girona 26/09/2023

La petiTA, 8 hores de festa de la mà d’El Pot Petit

El pavelló firal acull l’1 d'octubre una jornada familiar d’arts escèniques organitzada entre el grup musical i el Temporada Alta

3 min
El Pot Petit, organitzador i cap de cartell de 'la petiTA'

GironaEl festival Temporada Alta, que aquest any proposa fins a 99 espectacles d'arts escèniques de primer nivell durant onze setmanes de tardor, prepara l'edició amb més programació familiar de la seva història. D'octubre a desembre es podran veure, principalment a Girona i Salt, fins a 9 propostes interessants i diverses per gaudir amb tota la família, que compartiran escenari amb les obres per a adults dels artistes de renom internacional que visiten el festival gironí. Enguany, a més, se suma una nova iniciativa per a totes les edats a la programació, que confirma l'aposta del Temporada Alta per fomentar l'experiència intergeneracional d'anar el teatre. Serà La petiTA, una jornada intensiva d'espectacles infantils que tindrà lloc al pavelló firal de Girona el diumenge 1 d'octubre, l'endemà del multitudinari concert d'Antònia Font, que donarà el tret de sortida al festival.

Inscriu-te a la newsletter Girona Més enllà de la Costa Brava i la Cerdanya
Inscriu-t’hi

Durant 8 hores es programaran en diferents espais de la fira de la ciutat espectacles, tallers i instal·lacions per a tots els gustos i edats, i les famílies podran entrar-hi i sortir-ne quan vulguin amb una mateixa entrada vàlida per a tot el dia. "És un format nou i no sabem com anirà, però confiem que serà un èxit i, si és així, tenim la intenció de repetir-ho de manera fixa cada any", explica Salvador Sunyer, director artístic del Temporada Alta.

El Pot Petit, cap de cartell i organitzador

Aquesta festa per a la mainada està impulsada per El Pot Petit, el grup de música familiar d'èxit de les comarques gironines, habitual de cada edició del Temporada Alta. Aquest any el grup fa un pas més i s'implica en l'organització. "Ens fa moltíssima il·lusió que el festival hagi comptat amb nosaltres per a la direcció artística d'aquesta jornada. És cert que és un repte important, ja que programar suposa sortir del que hem fet normalment, però crec que anirà molt bé perquè estem acostumats a visitar moltes fires d'espectacles de públic familiar i tenim coneixement del sector de primera mà", explica Helena Bagué, cantant i membre fundadora d'El Pot Petit.

La banda d'animació gironina, famosa pels èxits d'Els pirates o El lleó vergonyós, encapçalarà el cartell d'artistes del dia amb un concert de gran format en què arranjaran les seves cançons per cantar acompanyats de la Black Music Big Band. Altres propostes que se succeiran al llarg de diumenge seran els balls urbans de Brodas Bros, l'espectacle de circ de la companyia murciana Vaivén Circo, els ritmes de DJ Xerramequi, els malabars dels anglesos Hands Down Circus o la dansa aèria de les gironines Les Estampades, així com les aparicions de les girafes de Xirriquiteula Teatre o les rates gegants de Campi Qui Pugui, entre d'altres. També hi haurà una sorpresa especial, encara per desvelar.

L'espectacle de Hands Down Circus que es podrá veure al palau firal de Girona el dia 1 d'octubre.

Dignificar la creació per a públic familiar

Que les companyies de La petiTA i la resta de propostes familiars del festival comparteixin cartell amb l'avantguarda mundial de les arts escèniques no és una coincidència menor, sinó una decisió feta a consciència per posar en valor la qualitat de la música i el teatre fet per als més petits. "És superimportant que un festival de la talla del Temporada Alta doni suport als espectacles familiars per dignificar-los i posar-los allà on es mereixen", defensa Helena Bagué, que continua: "A Catalunya es fa molt bon teatre familiar, propostes que són una passada i estan molt ben valorades arreu, però sovint passen desapercebudes". I conclou: "Formar part de la programació d'un festival tan important ajuda moltíssim el sector". I és que crear espectacles per a infants no significa que el procés i el resultat sigui més fàcil i simple, sinó tot el contrari: "Nosaltres fem música tan professional com si la féssim per a adults, i la prova és que quan venen els pares i mares disfruten perquè les coses estan ben fetes; i el mateix passa amb moltes companyies que fan espectacles preciosos, pensats per a nens però que poden disfrutar tothom", diu la cantant d'El Pot Petit.

stats