Internacional 02/08/2021

Europa supera els 60 milions de contagis i acumula 1,2 milions de morts per la pandèmia

L’OMS fa una crida als països europeus perquè s’ajudin per poder vacunar els grups prioritaris

Ara
1 min
Dues persones rebent la vacuna a l’espai que s’ha muntat en un pavelló de la Fira de Barcelona per a la vacunació massiva

BarcelonaEuropa ja ha superat els 60 milions de casos de coronavirus des que va començar la pandèmia i acumula més d'1,2 milions de morts, segons l'últim recompte de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El director d’emergències d'aquest organisme, Dorit Nitzan, creu que les dades mostren que la fi de la pandèmia encara és "més enllà de l’horitzó" i recorda la importància de la vacunació.

Nitzan ha alertat que en alguns països “la vacunació encara és baixa” entre els grups prioritaris com els treballadors essencials o les persones de més de 60 anys. Ha fet una crida a vacunar "urgentment" aquests col·lectius i ha demanat treballar per "augmentar la vacunació de forma igualitària a tots els països". Per fer-ho, ha proposat que els països donin suport a la producció de vacunes, comparteixin dosis i protegeixin la població vulnerable.

El director d'emergències de l'OMS ha recordat que la pandèmia continua i que s’han de seguir “respectant les mesures públiques i socials” com són les proves, el rastreig, l’aïllament i la quarantena. Però també ha demanat no relaxar-se amb la higiene de mans, l’ús correcte de la mascareta i el respecte de la distància social.

stats