TUNÍSIA

Hi haurà uns comicis lliures i transparents

Acord per la formació d'un govern provisional que convocarà eleccions mentre es manté la inseguretat

El primer ministre anuncia un acord per formar un govern provisional que convocarà eleccions lliures mentre es manté la inseguretat als carrers

“Dilluns anunciarem un nou govern”, va dir el primer ministre Mohamed Gannouchi en un breu comunicat a la televisió, “que obrirà una nova pàgina en la història de Tunísia” quan va anunciar la convocatòria d'eleccions.

Mentre es feien les negociacions pel nou govern, al carrer es mantenia la inseguretat. Al vespre es van produir xocs entre la guàrdia de seguretat de Ben Ali i l’exèrcit als voltants del palau presidencial de Cartago.

La novetat ahir va ser l’aparició de franctiradors a les teulades de la capital, dos dels quals, com a mínim, van ser abatuts des helicòpters militars. “Tindrem tolerància zero amb els creen el caos”, va dir el primer ministre Gannouchi a la televisió.

El ministre de l’Interior de Ben Ali, Rafik Hashkasm, considerat responsables de la repressió policial va ser detingut per l’exèrcit quan intentava fugir cap a Algèria amb una trentena d’homes armats.

Més continguts de