Més de 689 muntanyencs atrapats en un volcà d'Indonèsia a causa d'un terratrèmol

Entre els afectats hi ha 29 espanyols. El sisme, de magnitud 6,4, ha provocat almenys 16 morts i 355 ferits

Les evacuacions a l'illa indonèsia de Lombok continuen l'endemà del sisme de magnitud 6,4 que va sacsejar la zona i que va deixar almenys setze morts i 355 ferits. Els equips de rescat han començat a evacuar les més de 689 persones que han quedat atrapades al volcà Rinjani per les esllavissades. Entre els afectats hi ha almenys 637 estrangers –prop de 170 tailandesos i 29 espanyols, segons els registres d'accés– que escalaven el volcà en actiu, la principal atracció turística de la zona, quan hi va haver el terratrèmol. Els accessos van quedar tancats a causa dels esfondraments.

246 persones ja han sigut evacuades i prop de 5.000 han hagut de ser acollides en refugis perquè la casa els ha quedat destrossada o viuen en zones que continuen risc de patir rèpliques – se n'han registrat 120–, segons ha informat el portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres Naturals (BNPB),  Sutopo Purwo Nugroho.   

El sisme, que va passar diumenge a primera hora del matí, ha deixat 1.500 edificis malmesos, entre els quals hi ha set escoles, cinc hospitals i 22 centres religiosos. Molts veïns de la zona van sortir corrent de casa per evitar quedar atrapats per un esfondrament.

"Ha passat molt de sobte, cap a les 6 del matí. De cop tot s'ha començat a ensorrar", explicava un resident de Sembalun que havia perdut la casa. "No quedava res més que munts de runa".