Almenys 14 morts a Taiwan en un terratrèmol de 6,4 graus

La ciutat més afectada ha estat la de Tainan, al sud de l'illa. Hi ha 153 desapareguts després de l'ensorrament d'un edifici de 17 plantes

Un fort terratrèmol de 6,4 graus en l'escala de Richter ha sacsejat aquest dissabte la ciutat de Tainan, al sud de Taiwan, i ha fet almenys 14 morts, 484 ferits (més d'una vintena de gravetat) i 153 desapareguts, segons dades del Servei Nacional d'Emergències.

La tragèdia ha passat gairebé en la vigília de la festivitat anual més important de Taiwan, la de l' Any Nou Lunar, en la qual milions de taiwanesos tornen a les seves cases familiars al sud de l'illa.

La majoria de les víctimes mortals, 12, inclosa una nena de només 10 dies, eren a l'edifici Weiguan Jinlong de Tainan, una construcció de 17 plantes on podrien estar atrapats alguns dels 153 desapareguts, que se sospita que estaven en aquest lloc durant el terratrèmol.

Mentrestant, continuen les tasques dels equips de rescat, dificultades per la foscor, el fred i el perill d'explosions.

Panorama devastador

El panorama a Tainan després del terratrèmol és devastador, amb cinc edificis completament ensorrats i molts de danyats, tot i que ja s'ha restaurat gairebé íntegrament el subministrament elèctric, després dels talls que han patit 178.000 llars, en vigílies del nou any.

El president taiwanès, Ma Ying-jeou, i el primer ministre, Chang San-cheng, s'han traslladat a Tainan per seguir de prop les operacions de rescat i salvament i mostrar el seu condol i solidaritat amb els damnificats.

"S'han preparat 1.200 llits en escoles i altres llocs per allotjar temporalment els damnificats", ha anunciat a la premsa el president taiwanès.

Més sismes en el futur

Els sismòlegs taiwanesos han alertat que encara s' esperen altres sismes de més de 6 graus a l'illa aquest any, sense descartar que això passi en les pròximes setmanes.

Molts dels residents al centre i sud de Taiwan han assegurat que els tremolors els han recordat el terratrèmol de 7,3 graus de magnitud en l'escala de Richter que el 21 de setembre del 1999 va causar més de 2.400 morts a l'illa.