Almenys 30 morts en un doble atemptat prop del Parlament de Kabul

Els talibans reivindiquen el doble cop, que ha deixat 80 ferits

Almenys 30 persones han mort i 80 han quedat ferides en un doble atemptat suïcida aquest dimarts als voltants del Parlament afganès, a l'oest de Kabul, segons fonts oficials.

"Fins ara el balanç és de 30 morts i 80 ferits", ha indicat el portaveu del ministeri de Salut Pública, Wahidullah Majroh, sobre l'atac en què també han mort, a més, els dos atacants.

El doble atemptat suïcida ha passat a l'àrea de Dar-ul-Aman, on hi ha el Parlament afganès i la seu del Directori Nacional de Seguretat (NDS, en anglès), la principal agència d'intel·ligència afganesa.

El director del departament d'Emergències del ministeri d'Interior afganès, Homayoon Aini, ha explicat que "un atacant suïcida ha detonat la seva armilla explosiva a l'exterior de l'edifici A-Haqqi del Parlament (a dos quilòmetres de la seu principal) i ha estat seguit per un segon atac suïcida amb cotxe bomba".

Els talibans s'atribueixen l'atemptat

El portaveu talibà Zabihullah Mujahid s'ha atribuït l'atemptat en un comunicat en què ha assenyalat que anava dirigit contra un minibús que transportava empleats del NDS.

D'acord amb la versió dels insurgents, el segon atac suïcida, que s'ha fet amb un cotxe bomba, anava dirigit contra els membres de la forces de seguretat que havien anat a socórrer les víctimes de la primera explosió.

El grup insurgent ha guanyat terreny des de la fi de la missió de combat de l'OTAN a l'Afganistan el gener del 2015 i controla, segons dades de Washington, un terç del territori afganès.

Kabul va ser l'any passat objecte de diversos atemptats de gran impacte, incloent-n'hi un al juliol contra una manifestació de la minoria xiïta hazara reivindicat per l'Estat Islàmic (EI) que va causar 85 morts i 400 ferits, en el pitjor atac d'aquest tipus registrat des del 2001.