Augmenta a 112 la xifra de víctimes mortals per les explosions de Tianjin

Encara hi ha 95 persones desaparegudes i més de 700 persones continuen hospitalitzades per les ferides causades pel desastre

El balanç oficial de víctimes mortals per les explosions que van començar dimecres en una terminal de contenidors del port de Tianjin (nord de la Xina) ha augmentat a 112 aquesta matinada. Fins ahir, l'última xifra proporcionada era de 104. Amb el nou recompte, el nombre de desapareguts, dels quals encara no se sap si són vius o morts, se situa en 95 persones, 85 dels quals són bombers. Són les dades que han donat les autoritats locals en una roda de premsa en un hotel de Tianjin, en la qual han afegit que 24 víctimes han pogut ser identificades.

El magatzem on va començar el desastre, on es guardava cianur de sodi entre d'altres perillosos químics, continuava ahir en flames i seguien produint-petites explosions a dins, fet que dificulta les tasques de rescat d'un equip militar d'experts en químics que s'ha endinsat a l'epicentre de les deflagracions.

Els equips de rescat van dir ahir a la nit que no s'havien produït més morts entre les 722 persones que continuen hospitalitzades (58 dels quals estan en estat crític o greu), de manera que la xifra actuals de morts es deu a nous cadàvers trobats en les últimes hores.

Encara no s'ha confirmat oficialment la causa de les explosions, que es van produir de forma gairebé simultània  dimecres a la mitjanit, però la hipòtesi principal és que es hi va haver contacte de productes químics amb l'aigua que els bombers van utilitzar per apagar un foc prèviament declarat.

"Vam aconseguir controlar l'expansió del foc, però els contenidors van explotar de sobte uns quinze minuts després que comencéssim a disparar aigua", va dir ahir al diari 'Global Times' Yang Kekai, un dels bombers que van acudir a apagar l'incendi, recuperant-se a l'hospital l'impacte de les explosions.

Es desconeix igualment si la companyia Rui Hai International, propietària de la terminal, tenia llicència per emmagatzemar productes químics tan perillosos. S'ha denunciat que la firma no complia la normativa que exigeix que llocs d'aquest tipus se situïn com a mínim a 1.000 metres de zones residencials.

Més continguts de