Ucraïna
Internacional 25/05/2012

Batalla campal al Parlament d'Ucraïna per fer oficial el rus

El partit del president prorus, Víktor Ianukóvitx, vol que l'idioma s'utilitzi a escoles, hospitals i institucions oficials de l'est del país. L'oposició, europeista, s'hi nega perquè tem una pèrdua d'independència en favor de Moscou

Ara
1 min

BarcelonaEls parlamentaris ucraïnesos havien de debatre aquest divendres si fan oficial el rus en algunes zones del país però no s'ha arribat a cap conclusió perquè la sala ha sigut escenari d'una batalla entre els diputats. Un d'ells fins i tot ha hagut de ser enviat a l'hospital per una hemorràgia que ha patit al cap.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els enfrontaments són força comuns a la Rada, nom que rep la cambra ucraïnesa. Aquest cop han sigut entre els diputats lleials al president, Víktor Ianukóvitx, i els partidaris de l'oposició. Ianukóvitx és obertament prorus i els opositors són més europeistes. És per això que no volen donar l'oficialitat al rus i així provocar que l'ucraïnès es vegi amenaçat.

A l'est d'Ucraïna es parla majoritàriament el rus i el Parlament tenia la intenció d'aprovar una llei que permeti que l'idioma pugui ser utilitzat a les escoles, hospitals i institucions oficials d'aquesta part del país.

stats