Ara Mateix

L'editor tailandès de 'The New York Times' 'esborra' un article crític de la portada

L'edició tailandesa del diari  'The New York Times' s'ha publicat aquest dimarts amb un espai en blanc. En el seu lloc hi hauria d'haver aparegut un article crític amb la greu situació econòmica que viu el país. Tota una mostra de l' autocensura que regna a Tailàndia, governada per una Junta militar des de fa un any. El mateix diari va censurar el setembre un altre article crític amb el rei.

L'article censurat es titula "L'economia i els ànims de Tailàndia s'enfonsen", i al subtítol hi diu: "Amb la junta atrinxerada i les penúries econòmiques la gent sent desesperança i por". El text explica que les llars del país estan entre les més endeutades de l'Àsia i que els furts s'han disparat més d'un 60% aquest any, mentre els generals es neguen a tornar el poder als partits.

Dins l'espai en blanc de la portada hi ha dues línies on s'hi pot llegir: "L'article d'aquest espai ha estat eliminat pel nostre editor a Tailàndia. L''International New York Times i els seus editors no en són responsables".