Corea del Nord llança míssils al mar en resposta a les sancions de l'ONU

Seül denuncia que Pyongyang ha llançat sis projectils de curt abast

Corea del Nord ha llançat aquest dijous sis míssils de curt abast al mar des de la seva costa oriental, segons ha informat el ministeri de Defensa de Seül, en una demostració de força després de les noves sancions imposades pel Consell de Seguretat de l'ONU.

Els projectils, llançats des de la localitat de Wonsan, han caigut al mar del Japó sense causar víctimes, després d'haver recorregut una distància d'entre 100 i 150 quilòmetres. És la resposta de Pyonyang a l'aprovació d' una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU que imposa dures sancions comercials pels seus últims assajos nuclears i de míssils de llarg abast.

Alerta militar

Les forces armades sud-coreanes han intensificat la vigilància sobre els moviments de l'exèrcit nord-coreà i han reforçat les seves posicions defensives. Corea del Nord sol dur a terme aquest tipus de llançaments de míssils de curt abast –l'últim, el juny de l'any passat– per mostrar el seu poder militar com a resposta al que considera agressions externes, ja siguin resolucions de l'ONU o maniobres militars de Seül i Washington a la regió.

De moment, els mitjans estatals nord-coreans no s'han pronunciat sobre la resolució 2.270, aprovada dimecres amb el vot a favor dels 15 membres del Consell de Seguretat de l'ONU després de setmanes de negociacions entre els Estats Units i la Xina.

Noves sancions

La resolució preveu la inspecció obligatòria de carregaments amb origen i destinació al país o restriccions en l'exportació de matèries primeres com carbó, ferro, or, titani i terres rares.

Així mateix, prohibeix la venda a Corea del Nord de combustible aeroespacial i imposa un embargament total al comerç d'armes lleugeres, a més de sancions financeres contra bancs i actius nord-coreans i càstigs a individus i entitats.

Destaquen també les mesures per garantir el compliment de totes les sancions, com l'obligació de dur a terme inspeccions sistemàtiques de mercaderies amb rumb o origen a Corea del Nord.

Més continguts de