La Creu Roja confia que el comboi rus entri demà a Ucraïna

Fa una setmana que els 260 camions esperen a la frontera

La Creu Roja espera que el comboi amb l'ajuda humanitària russa que roman a la frontera rus - ucraïnesa des de fa dies entre en territori ucraïnès demà divendres .

"Els procediments duaners ja han començat i esperem que el comboi pugui ser enviat demà" , va dir el cap de la Creu Roja a Europa i Àsia Central , Loran Korba .

Els serveis duaners ucraïnesos , desplaçats al pas fronterer rus " Donetsk" , a la regió russa de Rostov , van confirmar haver començat la formalització de la càrrega russa .

"A les 14:15 (hora local ) , la part ucraïnesa va iniciar els procediments de formalització de l'ajuda humanitària russa" , va dir un portaveu de la duana ucraïnesa a l'agència Interfax - Ucraïna .

El Comitè Internacional de la Creu Roja ( CICR ) va enviar ahir un equip d'avançada a l'est d'Ucraïna després de rebre les garanties de seguretat que esperava per assumir la entrega les 1.900 tones d'ajuda humanitària en 262 camions enviades per Rússia per a la població civil a la zona del conflicte armat entre les tropes ucraïneses i els separatistes pro-russos .