Internacional 12/05/2011

Detenen a Nova York dos nois d'origen àrab que volien atemptar a l'Empire State o una sinagoga

Un agent secret els vigilava des de feia mesos. Ja havien comprat armes, fins i tot una granada. Els dos sospitosos tenen nacionalitat nord-americana

Efe
2 min
Armes confiscades als detinguts a Nova York per voler atemptat contra l'Empire State o una sinagoga / REUTERS

Nova YorkDos joves han estat detinguts a Nova York perquè les autoritats estan convençudes que pretenien cometre un atac terrorista a la ciutat, suposadament contra una sinagoga, tot i que els investigadors tampoc descarten que l'Empire State fos un altre possible objectiu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Detectius de la Policia de Nova York han arrestat dos homes que pel que sembla volien destruir una gran sinagoga a Manhattan, i fins i tot tenien armes i van intentar comprar una granada a una persona que va resultar que era un agent secret", ha anunciat l'alcalde, Michael Bloomberg. "Afortunadament, agents de la policia els han descobert abans i els han detingut abans que matessin persones innocents", ha afegit.

Els detinguts són Ahmed Ferhani, un algerià de 26 anys que va arribar als EUA el 1995 amb la seva família, que va demanar asil, i Mohamed Mamdouh, un jove de 20 anys d'origen marroquí que va aconseguir la nacionalitat el 1999.Tots dos tenen nacionalitat nord-americana i viuen al barri de Queens.

Han estat acusats de conspirar per cometre un acte terrorista i un crim d'odi. També els imputen càrrecs per possessió il·legal d'armes. Tots aquests càrrecs podrien portar-los a una condemna de cadena perpètua.

Segons l'escrit d'acusació, tots dos van comentar reiteradament amb un agent secret que volien obtenir armes i entrenament per cometre actes terroristes a Nova York. Després de set mesos d'operació encoberta, han estat detinguts després de comprar dues armes semiautomàtiques i una granada de mà.

"Ferhani va ser gravat parlant de la seva intenció de donar suport financer a la causa palestina a Gaza. Possiblement, volia anar-hi per unir-se a la lluita contra Israel i matar soldats israelians", assegura l'acusació, que afegeix que també va parlar en algun moment d'atemptar contra l'edifici Empire State, el gratacel més alt que queda a la ciutat des que van caure les Torres Bessones.

Segons l'acusació, Ferhani va arribar a dir també que es plantejava objectius més immediats de Manhattan, i va arribar a concretar que volia atemptar contra una sinagoga.

Les autoritats de Nova York es mantenen en un elevat nivell d'alerta davant possibles atacs terroristes, especialment després que la setmana passada un escamot militar dels EUA matés Ossama bin Laden.

stats