Detinguts sis presumptes terroristes d'extrema dreta a Alemanya

La fiscalia creu que el grup planificava un atac a estrangers i polítics d'esquerra

La fiscalia federal alemanya ha detingut aquest dilluns sis homes d'entre 20 i 30 anys per la presumpta creació del grup terrorista d'extrema dreta autoanomenat Revolution Chemnitz, en referència a aquesta ciutat de l'est d'Alemanya.

Tot i que la fiscalia creu que l'organització es va crear formalment l'11 de setembre passat, relaciona Revolution Chemnitz amb els atacs amb ampolles de vidre, guants de ferro i pistoles elèctriques contra estrangers del 14 de setembre passat a Chemnitz. Segons la investigació, el grup terrorista planejava atemptar aquest 3 d'octubre, dia de la unitat alemanya, amb la intenció d'atacar polítics d'esquerres i estrangers.

La ultradreta pugna per marcar l'agenda política a Alemanya

El presumpte líder del grup, Christian K., de 31 anys, ja va ser detingut el 14 de setembre per una suposada amenaça a l'ordre públic. Els altres detinguts són Sten E., Martin H., Marcel W., Sven W., Hardy Christopher W. i Tom W. L'operació policial ha involucrat més de 100 agents als estats de Babiera i Saxònia.

Creix l'extrema dreta

Feia dècades que l'extrema dreta no tenia una presència tan violenta als carrers d'Alemanya.

Chemnitz és una regió molt favorable al partit d'extrema dreta i antiimmigració Alternativa per Alemaya (AfD). El partit és la tercera força al Bundestag després de les eleccions del 2017 i condemna les polítiques d'immigració de la cancellera Angela Merkel sobre l'acollida de persones provinents del Pròxim Orient.

Des de l'any 2015 han arribat més d'un milió de refugiats a Alemanya per sol·licitar asil, tot i que des de llavors el canvi de polítiques ha fet disminuir el nombre de peticions.