Internacional 11/08/2011

Dos adolescents i un noi de 26 anys: tres detinguts més per l'atropellament de Birmingham

Ja són quatre els implicats en el cas que feia témer a les autoritats un esclat de violència racial entre musulmans asiàtics i caribenys

Efe
2 min
Familiars de les víctimes de l'atropellament de Birmingham / GETTY

LondresTres joves han estat detinguts aquest dijous per la seva possible relació amb la mort de tres musulmans d'origen asiàtic a Birmingham, que van ser atropellats quan defensaven les botigues dels saquejos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per aquestes morts, dimecres a la matinada, ja va ser arrestat un home de 32 anys que ha quedat en llibertat sota fiança, segons ha informat la policia.

Els arrestos dels tres joves, de 16, 17 i 26 anys s'han fet dins de la investigació policial d'un cas que fa témer un altre esclat de violència, en aquest cas entre ètnies –asiàtics contra caribenys– a les autoritats.

En l'atropellament van morir tres joves –Haroon Jahan, de 21 anys, i els germans Shazar Ali i Abdul Musavir, de 30 i 31 anys–, a la zona de Winson Green, un barri de Birmingham amb molta presència musulmana.

Les seves morts es van produir durant la segona nit de disturbis en aquesta ciutat anglesa, quan les víctimes intentaven "protegir les propietats" del barri, segons testimonis.

Encara que això va provocar la por a possibles represàlies i conflictes racials, la nit de dimecres a dijous ha transcorregut sense incidents després que el pare del més jove dels morts, Tariq Jahan, cridés a la calma.

"No és una qüestió de races. He perdut el meu fill. Negres, asiàtics i blancs, tots vivim en la mateixa comunitat", ha indicat Tariq Jahan.

Els disturbis iniciats el dissabte passat a Londres han causat fins ara la mort de quatre persones, ja que també va morir un jove per trets de bala durant les revoltes de dilluns al barri londinenc de Croydon. I, prèviament, havia mort un noi de Tottenham per trets de la policia, justament el cas que va desencadenar les protestes.

La meitat, menors d'edat

El fet que dos dels presumptes implicats en aquest cas siguin menors d'edat reflecteix el que està passant en els disturbis. Segons dades difoses aquest dijous per les autoritats, la meitat dels arrestats que ja han passat a disposició judicial –hi havia un miler de detinguts, i una part encara no han arribat als tribunals– eren menors d'edat. Tot i que també hi ha adults en les protestes –que han mostrat el seu enuig pel fet que els mitjans de comunicació parlin només dels joves–, una gran part dels revoltats són adolescents. Fins i tot s'ha arribat a arrestar nens d'11 anys, cosa que permet la llei britànica.

stats