La Unió Europea allarga les sancions contra Veneçuela un any més

Estableix un embargament d'armes que es poden utilitzar per reprimir la població del país

La Unió Europea ha ampliat un any més les sancions contra Veneçuela a causa del "deteriorament de la situació", segons ha anunciat en un comunicat aquest dimarts. En concret, les sancions s'allarguen fins al novembre del 2019 i inclouen l'embargament d'armes i equipaments que poden ser utilitzats per a la "repressió interna" de la població veneçolana, i afecta directament 18 alts càrrecs oficials veneçolans. Els considera "responsables de violar els drets humans" i els prohibeix trepitjar territori europeu, a més de congelar-los els actius financers a la UE.

La Unió Europea ha aclarit que les sancions pretenen "fomentar solucions democràtiques amb la finalitat d'ajudar a l'estabilitat política del país", que ha vist emigrar fins a un milió i mig de persones només aquest últim any.

Els ministres d'Afers Estrangers europeus també estan d'acord que s'allarguin les sancions europees contra Veneçuela que, segons asseguren, no "perjudiquen la població veneçolana" i tenen un caràcter "flexible i reversible".

Els ministres han reiterat la necessitat d'establir una taula de negociació que inclogui tots els actors polítics veneçolans per trobar una sortida a la "crisi multidimensional". "Només es pot afrontar a través d'un procés polític", han assegurat.