En breu
Internacional 25/07/2012

Garzón liderarà l'equip d'advocats d'Assange i Wikileaks

Ara
1 min
Garzón liderarà l'equip d'advocats d'Assange i Wikileaks

BarcelonaReunits a l'ambaixada equatoriana

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jutge i exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón serà l'encarregat de dirigir l'equip d'advocats que defensen tant Julian Assange com Wikileaks. Ho va anunciar ahir al vespre l'organització en un comunicat, en què precisava que el jurista i el fundador de Wikileaks han mantingut últimament una reunió a l'ambaixada equatoriana a Londres, on Assange està confinat des de finals de juny per evitar l'extradició a Suècia.

Front comú contra els EUA

Amb Garzón al capdavant, Assange espera llançar "una nova i contundent estratègia jurídica [...] que posarà de manifest l'abast real de l'operació contra Julian Assange i Wikileaks", segons explicava el comunicat. El nou equip d'advocats vol "mostrar que els processos secrets contra Assange han compromès i contaminat altres processos legals, incloent-hi el procés d'extradició del fundador de Wikileaks".

"El revolucionari de la justícia"

Segons Wikileaks, Garzón, "que fa dues dècades va revolucionar la justícia internacional en fer efectiva una ordre de detenció contra l'excap d'estat xilè Augusto Pinochet […], ha mostrat una greu preocupació per l'absència de garanties amb què s'està actuant contra Julian Assange". Pel jutge i advocat, el fundador de Wikileaks està sent sotmès a un fort desgast físic i mental amb la complicitat tant del Regne Unit com de Suècia i els Estats Units.

stats