Homes de blanc armats amb pals ataquen manifestants pro democràcia a Hong Kong

No s'han produït detencions i l'oposició parlamentària assenyala la policia

Atac organitzat al metro de Hong Kong al finalitzar la manifestació a favor de les reformes democràtiques en aquesta excolònia britànica. Una quarantena de persones han resultat ferides aquest dilluns al ser agredides violentament per un grup d'homes vestits de blanc i negre, armats amb pals de bambú i amb el rostre tapat amb màscares i cascos de protecció. Sense paraules prèvies, els atacants s'han centrat en les persones vestides de negre, que és el color representatiu dels activistes en contra de la polèmica llei d'extradició a la Xina i del moviment pro democràtic, i les han esbatussat a les escales mecàniques, a l'andana i fins i tot a l'interior del vagó.

Ningú ha reivindicat els atacs, que han sorprès fins i tot Zachary Wong, conseller del districte de Yuen Long i conegut per la presència mafiosa al barri. El dirigent coneix de primera mà les accions violentes dels grups, que en dues ocasions li han destrossat el cotxe i l'oficina, informa Efe, que també recull les trucades intimidatòries que ha rebut per evitar que es presentés a la reelecció.

Les màfies de Yuen Des operen des dels 80, abans que la Xina recuperés la sobirania de Hong Kong de les mans del Regne Unit el 1997. 

Però des de l'oposició parlamentària s'ha assenyalat la policia com a responsable dels atacs, ja sigui per acció, que siguin agents els que han atemorit i pegat els passatgers del metro, o per omissió. De moment, no s'ha informat de cap detenció.