Julian Assange serà interrogat per la justícia sueca a Londres

La diligència es farà a l'interior de l'ambaixada de l'Equador, on està reclòs des del 2012

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, serà interrogat per la justícia sueca a les dependències de l' ambaixada de l'Equador a Londres, on està refugiat des del juny del 2012.

Així ho ha anunciat la Fiscalia General equatoriana, que ha assegurat que la data de la diligència es determinarà les pròximes setmanes.

Assange està reclòs des del juny del 2012 a la seu diplomàtica equatoriana per evitar la seva extradició a Suècia, on la justícia el reclama per delictes d'agressió sexual.

Però el fundador de Wikileaks nega les acusacions i assegura que l' objectiu del procés judicial és extradir-lo cap als EUA, on se'l jutjaria per les revelacions que va fer públiques el portal.

Des de fa més de quatre anys els governs i les autoritats judicials de l'Equador, el Regne Unit i Suècia buscaven una solució a l'impàs generat pel tancament a l'ambaixada londinenca d'Assange.

Finalment, l'interrogatori és una "solució satisfactòria per a totes les parts", segons l'Equador, que va concedir asil a Julian Assange l'agost del 2012.

Més continguts de