Kènia tanca les seves fronteres als ciutadans dels països afectats per Ebola

La mesura, sense precedents, entrarà en vigor dimarts

El govern de Kènia ha anunciat avui que prohibirà l'entrada al seu territori de ls viatgers procedents de Guinea Conakry , Libèria i Sierra Leone , principals focus de l'epidèmia de febre hemorràgica del virus Ebola . La mesura restrictiva entrarà en vigor a partir de dimarts que ve.

Aquest dissabte , la companyia nacional Kenya Airways ja havia anunciat la suspensió dels seus vols a aquests països , també a partir d'aquest dimarts . La companyia va assegurar que el responsable de prendre la decisió era del consell del ministre kenyà de Sanitat .

Kènia és així
el primer país que tanca les seves fronteres als ciutadans de països afectats per l'epidèmia , que ja s'ha cobrat la vida d'almenys 1.145 persones , segons l'últim balanç facilitat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) .

L'anunci del país es produeix dies després que l'OMS assenyalés Kènia com un país d'"alt risc" per la possible arribada del virus de l'Ebola , ja que cada setmana aterren uns 70 vols procedents de la zona occidental d'Àfrica .

La directora de l'OMS per Kènia , Custodia Mandlhate , va explicar que el país figura ara dins del " grup dos", a " alt risc de transmissió" de l ' Ebola .

Més de mil persones han mort per E bola en els últims mesos a Guinea , Sierra Leone , Libèria i Nigèria , segons un balanç de l'OMS . L'agència s'ha mostrat especialment preocupada per aquest últim país, ja que , tot i que només han mort tres persones , es tracta del més poblat d'Àfrica .