Índia
Internacional 19/08/2011

L'activista anticorrupció indi Anna Hazare surt de la presó i continua la seva croada a Nova Delhi

Hazare pressiona per l'aprovació d'una llei anticorrupció al Parlament indi, i es dirigeix amb milers de persones cap a l'explanada de Ramlila, on continuarà el seu dejuni

Efe
1 min
L'activista anticorrupció indi / AFP

Nova DelhiL'activista indi Anna Hazare ha sortit avui entre ovacions dels seus seguidors del centre penitenciari de Tihar, a Nova Delhi, i ha iniciat una marxa amb milers de persones cap a l'explanada capitalina de Ramlila, on continuarà el seu dejuni contra la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Visiblement debilitat pels seus quatre dies de dejuni i ajudat pels seus col·laboradors, Hazare, un activista de 74 anys inspirat en les idees de Mahatma Gandhi, ha sortit de la presó i s'ha dirigit als seus seguidors, amb qui travessarà la ciutat fins a Ramlila.

En un breu discurs televisat, Hazare ha afirmat en hindi que els seus seguidors són la seva "força", i els ha demanat que no danyin els béns públics ni importunin les persones –"germans i germanes"– que es trobin de camí a Ramlila.

L'objectiu del moviment de Hazare és pressionar per l'aprovació d'una llei anticorrupció al Parlament indi, on el govern ha presentat un projecte propi que ha provocat crítiques perquè exclou del seu abast el primer ministre i el poder judicial.

stats