Publicitat
Publicitat

DEMOCRÀCIA A L'ÀFRICA

L'expresident Wade admet la victòria de Macky Sall a les presidencials del Senegal

El guanyador, que havia estat primer ministre, diu que serà "el president de tots els senegalesos". Sarkozy considera el relleu una "bona notícia" i contraposa el "model de democràcia" a la situació a Mali

El president sortint del Senegal, Abdoulaye Wade, ha reconegut la victòria de Macky Sall a la segona ronda de les eleccions presidencials, que es va celebrar diumenge. Sall ha declarat que vol ser el president de tots els senegalesos, poques hores després de rebre les felicitacions del seu adversari. Milers de persones han sortit al carrer a celebrar que Wade acati el resultat de les urnes. La campanya electoral havia estat marcada per fortes tensions amb almenys 8 víctimes mortals, després que Wade, de 85 anys, reformés la constitució per poder presentar-se a un tercer mandat.

"El poble senegalès és el gran vencedor de les eleccions", ha dit Sall. "El poble senegalès s'ha expressat a les urnes, ha votat en calma i serenitat. És un motiu d'orgull i una prova de maduresa de la nostra democràcia", ha afegit, després que les primeres dades de l'escrutini ofertes pel Ministeri de l'Interior vaticinin una victòria aclaparadora de Sall, amb prop del 70% dels vots.

'Un model de democràcia'

Sall, que havia estat primer ministre amb Wade, ha parlat d'una "nova era" per al Senegal i la seva victòria ha estat titllada de "molt bona notícia" pel president francès, Nicolàs Sarkozy, que s'ha referit al país com "un model de democràcia", contraposant-lo a la situació que viu Mali després del cop d'estat de la setmana passada.

Etiquetes

Més continguts de