L'home de la família segrestada pels talibans confessa que van matar la seva filla i violar la seva dona

El canadenc explica que van anar a l'Afganistan per ajudar vilatans humils

El canadenc Joshua Boyle –que va ser alliberat dimecres amb la seva dona i els seus tres fills nascuts en captivitat durant els cinc anys que van estar segrestats a l'Afganistan per la xarxa Haqqani, vinculada als talibans– ha confessat que la seva dona, la nord-americana Caitlan Coleman, va ser violada pels captors, i una filla seva, assassinada. Segons el canadenc, ell i la seva parella van anar a l'Afganistan l'any 2012 per intentar ajudar la població afganesa més vulnerable.

Boyle, de 34 anys, ha parlat amb els mitjans de comunicació a la seva arribada a l'aeroport de Toronto, al Canadà. En canvi, la seva dona, de 31 anys, i els seus infants no han aparegut davant les càmeres. "L'estupidesa i la maldat de la xarxa Haqqani segrestant un pelegrí i la seva dona en avançat estat d'embaràs que ajudaven afganesos comuns que estaven en zones controlades pels talibans encara va anar més enllà quan l'estupidesa i la maldat de la xarxa Haqqani va autoritzar que assassinessin la meva filla petita", ha declarat l'home, llegint un comunicat amb visible dificultat, intentant no plorar en públic.

El canadenc ha explicat que la seva filla petita, Margaret Boyle, va ser assassinada perquè ell es va negar a acceptar una "proposta" dels insurgents, però no ha detallat en què consistia aquesta oferta. Així mateix, ha confessat que la seva dona va ser violada per un dels guàrdies que els vigilaven, amb el consentiment dels segrestadors.

La parella va ser segrestada el 2012, quan feia excursionisme a la província de Wardak, a pocs quilòmetres de Kabul, però una de les zones més perilloses del país perquè és controlada pels talibans. La dona, que és originària de Pennsilvània, va donar a llum tres infants durant el segrest, però fins ara no se sabia que havia tingut una altra filla i que havia estat assassinada.

La família va ser alliberada dimecres en una operació en què l'administració de Donald Trump i el govern pakistanès van treballar conjuntament.