Pròxim Orient
Internacional 22/10/2012

Els Estats Units participaran en la investigació de l'assassinat del cap dels serveis secrets libanesos

Hillary Clinton i el primer ministre Najib Mikati acorden col·laborar per esclarir l'atemptat de divendres. Centenars de manifestants van intentar prendre la seu del govern, amb el resultat de tres morts

Ara
1 min
Enfrontaments davant la seu del govern libanès    REUTERS

BeirutLa secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, i el primer ministre libanès, Najib Mikati han acordat investigar conjuntament l'assassinat de Wissam al-Hassan, el cap dels serveis secrets que va morir divendres en un atemptat amb cotxe bomba.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Diumenge, després del funeral d'al-Hassan, centenars de manifestants, que exigien la dimissió del primer ministre, van intentar prendre la seu del govern. Segons les imatges difoses per la televisió libanesa, la policia va dispersar la protesta amb gasos lacrimògens, mànegues d'aigua i trets a l'aire. Tres persones van morir en les protestes.

El cap de l'oposició libanesa i exprimer ministre, Fouad Siniora, responsabilitza al cap del govern, Nayib Mikati, de l'explosió que va causar tres morts i un centenar de ferits en un barri cristià de Beirut. En acabar el funeral, Siniora va exigir"la caiguda del govern".

L'atemptat de divendres ha incrementat la tensió al Líban, dividit entre partidaris i detractors del règim de Baixar al-Assad. La guerra de Síria amenaça des de fa temps el polvorí libanès.

stats