REVOLTES AL MÓN ÀRAB

Gaddafi crida la població a combatre els rebels perquè són d'Al-Qaida

El líder libi s'ha tornat a adreçar als ciutadans del país amb un missatge de veu enregistrat on adverteix que pot tancar l'aixeta del petroli a tot el país. Muammar al-Gaddafi ha afegit que "Líbia pot seguir el mateix camí que Iraq o l'Afganistan".

El líder libi, Muammar al-Gaddafi, en un missatge de veu transmès per la televisió estatal, ha cridat la població a "combatre" els manifestants que han pres diverses zones del país i que, segons ell, estan al servei del cap d'Al-Qaida, Osama Bin Laden.

"Bin Laden és el nostre enemic, el que està manipulant a la gent", ha dit Gaddafi, "no us deixeu intimidar per Bin Laden". De la mateixa manera que en l'últim discurs a la televisió estatal, el líder libi –que ja estaria perdent la majoria de ciutats al voltant de Trípoli– ha assegurat que els disturbis els orquestre "joves drogats" i ha lamentat "la mort de la gent durant els disturbis".

"Només tinc autoritat moral", ha afegit, perquè considera que ell és el líder d'una revolució que va començar la gent, i no pas un cap d'estat tradicional.

Gaddafi també ha demanat a la gent que prengui a les armes a tots aquells que estan protestant.

En referència als enfrontaments que hi ha a la ciutat de Zawiyah, a 50 km de Trípoli, Gaddafi ha dit, "el que està passant a Zawiyah és una farsa (...). Qualsevol persona lúcida no pot creure-se-la". "Torneu la pau a Líbia", ha conclós.


Més continguts de