Publicitat
Publicitat

L'intent de cop d'estat a Gàmbia deixa almenys cinc morts

Els colpistes han assaltat el palau en absència del president Jammeh

Un intent de cop d'estat a Gàmbia ha sumit en el caos la capital del país, Banjul, després que un grup de soldats aprofités l'absència del president, Yahya Jammeh, per atacar diversos edificis governamentals, segons han informat avui mitjans locals.

Els militars han atacat aquesta matinada el palau presidencial de Banjul i una caserna militar al pont de Denton, que connecta la ciutat amb la resta del país, a més d'altres instal·lacions de la ciutat, segons el diari local 'Freedom Newspaper'.

La mateixa publicació assegura que durant els combats posteriors a l'assalt del palau han mort almenys cinc soldats amotinats, entre ells el suposat líder del cop, el tinent coronel Lamin Sanneh, un antic líder de la guàrdia presidencial.

No obstant això, més enllà de l'esclat del cop d'estat, fins al moment no s'ha pogut confirmar cap informació perquè ni el govern ni els militars colpistes s'han pronunciat sobre això.

L'Agència de Premsa Africana (APA) va informar diumenge que Jammeh havia anat a França amb una àmplia delegació governamental per entrevistar-se amb el president francès, François Hollande, ocasió que els militars amotinats haurien aprofitar per intentar fer el cop.

Nascut el 1965, Yahya Jammeh va arribar al poder el 1994, amb només 29 anys, després d'un cop d'estat de característiques molt similars a l'actual i en què pràcticament no va trobar cap resistència.

Des de llavors Jammeh ha guanyat quatre eleccions multipartidistes consecutives, l'última de les quals va ser el 2011, amb un suport superior al 70%, encara que les autoritats regionals de la Comunitat Econòmica d'Estat de l'Àfrica Occidental (Ecowas, en anglès) van rebutjar els resultats.

El juliol del 2010 set persones, entre elles el llavors cap de l'estat major, el tinent general Lang Tombong Tamba, van ser condemnades a mort per organitzar un cop d'estat, encara que a finals del 2012 se'ls va commutar la pena per una cadena perpètua.

Més continguts de