Localitzats els pacients que van fugir d'un centre d'aïllament d'Ebola a Libèria

Encara falten altres 17 infectats, desapareguts des de dissabte

Libèria ha localitzat 20 malalts d'Ebola que van fugir fa tres dies d'un centre de quarantena situat en un suburbi de Monròvia, la capital liberiana, després que la clínica patís un saqueig per part d'un grup de residents, han informat avui els mitjans locals.

El ministre d'Informació liberià, Lewis Brown, citat pel diari local The Heritage, va confirmar que s'havia localitzat a 20 persones, encara que va precisar que encara romanen desapareguts altres 17 pacients.

Així, les autoritats liberianes continuen buscant a la resta de malalts, ja que temen que puguin propagar la malaltia, que es transmet pel contacte directe amb fluids corporals.

"Aquesta gent no va escapar intencionadament com alguns poden fer entendre", va assegurar el ministre liberià, que va explicar que els pacients van fugir presos del pànic per "mantenir fora de perill".

L'assalt es va produir la nit del dissabte, quan un grup de residents de la comunitat de West Point i familiars dels pacients van entrar a la força al centre d'aïllament-que s'havia creat recentment- per aconseguir matalassos, ha informat la ràdio local Veritas.

Aquest saqueig va provocar la fugida de 37 pacients, que pateixen Ebola o que havien estat posats en quarantena després de presentar els símptomes de la malaltia, el que va generar una gran alarma a la capital liberiana davant l'alt risc de propagació del virus.

En els últims dies la malaltia s'està expandint amb major velocitat a Libèria, on ja s'han registrat 466 morts i 834 casos.

Segons l'últim recompte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), des del març passat l'epidèmia s'ha cobrat la vida de 1.229 persones i ha infectat a 2.240 a l'Àfrica Occidental.

L'Ebola, que es transmet per contacte directe amb la sang i fluids corporals de persones o animals infectats, causa hemorràgies greus i pot tenir una taxa de mortalitat del 90%.

Aquesta és la primera vegada que s'identifica i es confirma una epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental, ja que fins ara sempre s'havien produït a l'Àfrica Central.

Més continguts de