Malàisia assegura que han trobat més restes d'avió a l'illa de la Reunió

"Hi ha molts objectes [...] hem trobat panells de finestres, peces d'alumini i coixins", afirma el ministre de Transport del país asiàtic, Liow Tiong Lai

Els equips de recerca han trobat més restes d'avió a l'illa francesa Reunió, a l'oceà Índic, que podrien pertànyer a l'aparell malaisi desaparegut el 2014, segons ha confirmat avui el ministre de Transport de Malàisia, Liow Tiong Lai. " Hi ha molts objectes (...) hem trobat panells de finestres, peces d'alumini i coixins (d'avions)", ha assenyalat Liow en roda de premsa a Putrajaya, segons el mitjà local 'The Malaysia Insider'.

El ministre malaisi ha explicatque les autoritats franceses s'encarregaran de determinar si els objectes pertanyen al Boeing 777 de la companyia Malaysia Airlines que va desaparèixer el 8 de març del 2014 amb 239 persones a bord. Les revelacions de Liow es produeixen el mateix dia en què el primer ministre de Malàisia, Najib Razak, va anunciar de matinada que l'aleró trobat a la mateixa illa corresponia a l'MH370 que es buscava des de fa més d'un any.

La recerca, al "lloc correcte"

Les autoritats australianes, de la seva banda, s'han mostrat convençudes que s'està buscant l'avió malaisi al "lloc correcte". Tot i admetre que encara és massa d'hora per saber què va passar a l'aparell, el comissionat en cap de l'Oficina per a la Seguretat en el Transport d'Austràlia, Martin Dolan, ha afirmat: "[La troballa del fragment d'ala] concorda amb la feina que hem estat fent, pel què tenim la confiança que estem buscant a la zona correcta i que trobarem l'avió aquí".

El comissionat ha assenyalat que "caldrà un examen més minuciós (l'aleró) per saber que més podem aprendre" sobre el que va passar a l'avió que va desaparèixer sense deixar rastre. L'operatiu de recerca ha rastrejat fins al moment uns 50.000 quilòmetres quadrats dels 120.000 que té la zona submarina al sud de l'Índic, on els experts calculen  que va caure l'avió.

"Tenim dos vaixells encara operant a l'oceà Índic amb un sonar de remolc i cobriran completament la zona marítima de recerca especificada", ha indicat Dolan, per afegir: "Esperem que a mesura que millori el temps puguem incorporar més equips en la recerca". En referència a les operacions de recerca, el primer ministre australià, Tony Abbot, ha dit:" Li devem a les famílies de la gent desapareguda en aquest avió intentar resoldre el misteri"