Internacional 05/08/2015

Confirmat: el fragment d'ala trobat a l'illa de la Reunió és de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut

"L'equip internacional d'experts ha confirmat de manera concloent que les restes d'avió són de l'MH370", ha anunciat el primer ministre malaisi, Najib Razak

Reuters / Efe
2 min

Kuala Lumpur / ParísEl fragment d'ala localitzat la setmana passada a l'illa de la Reunió és, definitivament, de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut el març de l'any passat amb 239 persones a bord. "Avui, 515 dies des que l'avió va desaparèixer, he de dir amb gran tristesa que l'equip internacional d'experts ha confirmat de manera concloent que les restes d'avió que es van trobar a l'illa de la Reunió pertanyen a l'MH370", ha anunciat el primer ministre malaisi, Najib Razak, en un missatge televisat aquest dimecres al vespre. I ha afegit: "Ara tenim una evidència física que el vol MH370 va acabar tràgicament a l'oceà Índic".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La notícia arriba el mateix dia en què han començat les investigacions de la peça localitzada a l'illa francesa de l'oceà Índic a un laboratori als afores de Tolosa. De fet, poc després de l'anunci del govern malaisi, laquesta hipòtesi "ha de ser confirmada per anàlisis complementàries"

No obstant això, la confirmació es dóna per feta, tal com es preveia feia uns dies. Les autoritats malàisies ja havien certificat la setmana passada que els dos metres de 'flaperon' –una superfície de control de l'avió situada a l'ala que actua d'aleró i solapa– localitzats dos metres de 'flaperon' provenien d'un Boeing 777 nord-americà, cosa que feia pensar que es tractava d'un fragment de l'MH370, ja que no es coneix un altre sinistre d'un avió d'aquest tipus en l'hemisferi sud.

A més d'identificar que es tracta de l'aparell desaparegut, els tècnics intentaran ara aportar dades sobre què va poder passar perquè algú apagués els sistemes de comunicació i el vol desaparegués dels radars 40 minuts després d'haver sortit de Kuala Lumpur el 8 de març del 2014 amb destinació a Pequín. Els experts confien que es podrà establir si l'aparell va explotar en l'aire i es va desfer a trossos o si va caure sencer al mar. També s'espera que es podrà aclarir on es va estavellar l'avió, a partir de l'anàlisi dels crustacis que s'han instal·lat en aquest tros de fusellatge perdut durant 16 mesos en aigües de l'oceà Índic. "Esperem i confiem que es trobaran més objectes que ajudaran a resoldre aquest misteri", ha dit el primer ministre de Malàisia.

stats