Publicitat
Publicitat

Judici per crims de guerra

Mladic expulsat del Tribunal de l'Haia per desafiar els jutges

El general serbobosnià demana un ajornament del procés i es nega a declarar-se culpable o innocent

L'excap de l'exèrcit serbobosnià, el general Ratko Mladic, ha estat expulsat de la sala del Tribunal de crims de guerra de l'Haia, on s'havia de declarar culpable o innocent dels càrrecs de genocidi que se li imputen. En la mitja hora que ha durat la vista, Mladic ha estat interrompent constantment els jutges i ha dit que no podia participar en la vista perquè el tribunal no havia aprovat el seu equip d'advocat i n'hi havia designat un d'ofici.

En començar la vista el jutge ha reclamat a Mladic que es tragués la gorra. En diverses ocasions ha interromput el procediment, i el jutge l'ha instat a restar en silenci i li ha tallat el micròfon. El general ha acusat el tribunal d'imposar-li condicions impossibles i de "no deixar-lo respirar". Mladic ha dit que no estava disposat a escoltar el tribunal en aquestes condicions i s'ha tret els auriculars de la traducció simultània.

La d'avui és la segona compareixença de Mladic davant el TPI, després de la vista del 3 de juny, en què es va negar a declarar-se culpable o innocent dels onze càrrecs de crims de guerra i genocidi que se li imputen per la seva responsabilitat en la direcció militar de la guerra de Bòsnia (1992-1995). Aquesta declaració és el primer pas per l'inici del judici.

El judici continuarà després que els jutges hagin declarat Mladic no culpable en el seu nom.

Etiquetes

Més continguts de