Estats Units
Internacional 11/09/2012

Nova York recorda les víctimes de l'11-S en l'onzè aniversari dels atemptats

Enguany no hi participa el president nord-americà, Barack Obama, a diferència de l'any passat. Dos centenars de familiars dels morts llegeixen els noms de les víctimes per ordre alfabètic

Agències
1 min
Familiar d'una víctima durant la cerimònia / REUTERS

Nova YorkLa cerimònia de record i homenatge a les víctimes dels atemptats de l'onze de setembre del 2001 als Estats Units ha començat aquest dimarts en el memorial situat a la zona on s'aixecaven les Torres Bessones del World Trade Center.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La sòbria cerimònia està protagonitzada, com és tradicional, per la lectura dels noms de les 2.983 víctimes dels quatre atemptats amb avions segrestats –dos contra les torres, un altre contra el Pentàgon i un més que es va estavellar quan es dirigia a Washington– i les 9 de l'atemptat del 1993 al World Trade Center.

La lectura s'interromprà en sis ocasions, les hores exactes en les quals es van estavellar els avions i en les quals van caure les dues torres.

Dos centenars de familiars de les víctimes, dividits en cent parelles, llegiran els noms dels morts per ordre alfabètic.

Contràriament a l'any passat, quan es va commemorar el desè aniversari dels atemptats i hi van assistir el president nord-americà, Barack Obama, i el seu predecessor, George W. Bush, en aquesta ocasió no hi assisteixen polítics de primera fila.

Obama i la seva dona, Michelle, han fet un minut de silenci a la Casa Blanca. La parella assistirà a una cerimònia al Pentàgon que marcarà el moment quan fa onze anys un avió va estavellar-se contra l'edifici del ministeri de Defensa.

El memorial està presidit per dues piscines amb caigudes d'aigua de 10 metres envoltades dels noms gravats en bronze de les víctimes dels atemptats de la xarxa terrorista Al-Qaida i les dels sis morts en el primer atemptat contra el World Trade Center, el 1993.

stats