ONU
Internacional 23/02/2011

El Consell de Seguretat de l'ONU condemna la violència a Líbia, però evita imposar sancions

Les grans potències lamenten les víctimes, però no es decideixen a paralitzar l'activitat de les petrolieres

Redacció
1 min
Lynn Pascoe, subsecretari de l'ONU d'afers polítics, ahir a Washington. EFE

WashingtonEl Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat aquesta nit per unanimitat una declaració de condemna de la violència a Líbia, per la qual reclama que s'assumeixin responsabilitats. Les cinc grans potències insten el president libi, Muammar al-Gaddafi a "complir amb el seu deure de protegir els civils". El tex demana "moderació" a les autoritats líbies i demana l'accés d'observadors internacionals i ONG.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La declaració no fa referència a sancions econòmiques ni a la paralització de les exportacions de petroli, mesures sol·licitades ahir per diverses veus, entre elles les del senador nord-americà i president del comitè de relacions exteriors, John Kerry.

D'altra banda, Hillary Clinton, secretària d'estat dels EUA, va condemnar també la violència, parlant de centenars de morts i desenes de ferits, xifres que va considerar "inacceptables". La cancellera Alemanya, Àngela Merkel va instar Gaddafi a aturar els atacs contra la població i va dir que "si la violència no s'atura, Alemanya treballarà per implementar totes les mesures per posar pressió sobre Líbia, incloses les sancions".

stats