París identifica un segon francès en el vídeo de decapitacions de l'Estat Islàmic

El país enviarà sis avions de combat més per a combatre els jihadistes a l'Iraq

Els serveis d'intel·ligència francesos han identificat un segon ciutadà amb passaport d'aquest país a l'últim vídeo difós per l'Estat Islàmic (EI) diumenge, que mostra la execució de 18 presoners siris i el voluntari nord-americà Peter Kassig. Segons la cadena de televisió France 2, les investigacions apuntarien a què el segon jihadista és Michaël Dos Santos, un jove de 22 anys originari de la localitat de Champigny-sur-Marne, als afores de París.

Malgrat tot, encara no hi ha confirmació oficial de la identitat del jove, i el president de França, François Hollande, s'ha limitat a dir durant un viatge a Austràlia que hi ha dos francesos a la gravació i que les autoritats estan treballant per a identificar-ne al segon.

El primer francès localitzat en el vídeo és Maxime Hauchard, un jove també de 22 anys de la regió de Normandia, que va marxar a Síria a l'agost per a combatre amb l'EI. També s’investiga si entre els militants jihadistes del vídeo hi ha el britànic Nasser Muthana. El jove de 20 anys va abandonar el seu somni d'ingressar a l'escola de medicina al Regne Unit per viatjar a Síria, i ja ha aparegut en un vídeo de reclutament dels jihadistes.

Preocupació a França

Un tercer implicat, detingut a París, està acusat de complicitat amb el jihadisme, tot i que se'n desconeixen encara les causes i el grau. El ministeri de l'Interior francès està preocupat per l'auge de l'islamisme radical, i comptabilitza 1.132 ciutadans francesos vinculats amb xarxes jihadistes que operen a Síria i a l'Iraq, als quals s'ha de sumar 99 procediments oberts i 76 detinguts. 

El portaveu del govern francès, Stéphane Le Foll, ha dit aquest dimecres al matí a la cadena BFM TV que "França reforçarà el seu dispositiu per a combatre l'Estat Islàmic". hores després, el ministre de Defensa, Jean-Yves Le Drian ha confirmat l'enviament de sis avions de combat més per a combatre l'Estat Islàmic a l'Iraq, que se sumarien als nou jets que ja hi ha a la regió.