Quatre morts en un tiroteig en un hospital de Chicago

Un home va matar una dona que coneixia a l'aparcament i va entrar disparant al centre

Dues dones de l'equip mèdic, un policia i l'agressor han mort aquest dilluns en un tiroteig en un hospital de Chicago. La policia no ha aclarit els motius de l'atac, però creu que l'agressor tenia relació amb una de les dones assassinades. 

Segons fonts del centre les dones són un metge i un assistent de farmàcia. La policia no ha aclarit si han matat el tirador o si s'ha suïcidat.

L'atac es va produir a l'Hospital Mercy de Chicago, cap a les tres de la tarda hora local (les deu del vespre a Catalunya), i segons la policia va començar amb una baralla a l'aparcament entre dues persones que es coneixien.

El tirador va disparar primer contra la dona i després es va dirigir a dins l'edifici del centre, seguit per diversos agents de policia. Segons sembla va disparar indiscriminadament. L'hospital va ser evacuat fins que es va garantir la seguretat dels pacients. 

Segons els mitjans nord-americans la doctora morta es deia Tamara O'Neal.

El departament de policia també ha informat de la identitat de l'agent mort: Samuel Jiménez.

Segons els testimonis l'altra víctima era una auxiliar de l'hospital que sortia de l'ascensor en el moment que el tirador entrava a l'edifici i no sembla que hi tingués cap relació. 

La policia també ha informat del detall que un altre agent ha pogut esquivar un tret perquè la bala ha quedat incrustada a la seva arma. 

Es dona la circumstància que els professionals sanitaris nord-americans havien protagonitzat fa poc una campanya online contra l'ús d'armes als Estats Units. Amb el 'hashtag' #ThisIsOurLane (és el nostre carril) responien a la campanya del lobi pro-armes de l'Associació Nacional del Rifle que convidava els sanitaris a "quedar-se al seu carril" en lloc de protestar contra la violència. 

Unes 13.000 persones han mort i 25.000 més han resultat ferides per armes de foc aquest 2018 als Estats Units, segons el portal Gun Violence Archive.