Rússia
Internacional 21/05/2012

Putin oficialitza el tàndem amb Medvédev i el nomena primer ministre rus

L'expresident de Rússia, Dimitri Medvédev, és el nou primer ministre de l'executiu. El 75% de l'executiu serà renovat però les vaques sagrades hi seguiran presents

Ara
2 min
EL JOC DE LES CADIRES  Putin escoltava les paraules del president rus Dimitri Medvédev ahir. Aviat s'intercanviaran el càrrec, com ja van fer fa quatre anys.

BarcelonaEl president de Rússia, Vladímir Putin, i Dimitri Medvédev s'han tornat a canviar els papers oficialment. Medvédev, que va intercanviar-se el càrrec amb Putin el 2008 –presidint el país durant 4 anys amb Putin com a primer ministre– serà ara el cap del govern sota la presidència del seu aliat Putin, guanyador de les eleccions el 7 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Putin, que ja va proposar la candidatura de Medvédev davant la Duma –cambra de diputats– el passat 8 de maig, ha aprovat aquest dilluns la composició del nou govern, que serà presidit durant els pròxim cinc anys pel primer ministre, Dimitri Medvédev. El 75% del la nova formació està renovada, segons ha informat Medvédev. "Es tracta de gent nova que o bé ha sorgit fa poc temps o ja treballava en l'executiu", ha dit.

Com havien pronosticat els analistes, conserven els seus llocs els ministres d'Exteriors, Serguei Lavrov; Esport i Joventut, Vitali Mutko; Justícia, Aleksandr Konovalov, i Finances, Anton Siluànov. Amb el que no es comptava és amb la continuïtat del ministre de Defensa, Anatoli Serdiukov, ja que la seva destitució havia sigut exigida constantment per alts càrrecs militars i per l'oposició. Finalment, però, Serdiukov s'encarregarà de dirigir l'ambiciós programa de rearmament i modernització militar de 700.000 milions de dòlars fins al 2020.

A més, el nou govern comptarà amb la presència d'un seguit de totpoderosos vice primers ministres lleials a Putin, entre els quals figuren Igor Shuvalov (Economia), Dmitri Kozak (Regions) i Dmitri Rogozin (Defensa). Els únics vice primers ministres nous són Arkadi Dvorkóvich (Energia), col·laborador de Medvédev durant els seus quatre anys com a president, i Olga Golodets (Assumptes Socials).

Les cares noves al govern són Maxim Topilin, que dirigirà un nou ministeri, el de Treball i Desenvolupament Social; Nikolai Fiódorov (Agricultura); Nikolai Nikíforov (Comunicacions); Serguei Donskoi (Recursos Naturals); Dmitri Livànov (Educació i Ciències); Oleg Govorún (Desenvolupament Regional), i Vladímir Medinski (Cultura).

stats