Internacional 25/08/2012

Hollande demana que es deixi de qüestionar la permanència de Grècia a l'euro

El president francès ha rebut el primer ministre grec, Andonis Samaràs, aquest matí de dissabte a l'Elisi

Efe
2 min
Hollande amb Samaràs a les portes de l'Elisi. REUTERS

ParísEl president de França, François Hollande, ha demanat aquest dissabte que es deixi de qüestionar el manteniment de Grècia a l'eurozona, però ha sol·licitat al país hel·lè proves de "credibilitat" respecte els seus compromisos de reformes i de retallades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una trobada a l'Elisi amb el primer ministre grec, Andonis Samaràs, el cap d'Estat ha lloat "l'esforç que el poble grec ha realitzat dolorosament des de fa dos anys i mig", però ha considerat que les autoritats del país "han d'anar fins al final" de manera que aquest procés "sigui suportable per a la població".

Hollande, de la mateixa manera que havia afirmat aquesta setmana la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha afegit que cal esperar l'informe de la 'troica', integrada per la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) i que després Europa "faci el que calgui fer".

El president francès, que ha subratllat que és la primera vegada que se cita amb Samaràs després de les eleccions en els seus respectius països, ha destacat a més a més que "no hi ha més temps per perdre", perquè hi ha, segons el seu parer, "compromisos per complir i decisions que prendre" en el consell de la 'troica' a l'octubre.

Samaràs ha afirmat, al seu torn, que Grècia aconseguirà tirar endavant els acords pactats amb els socis europeus, i ha avançat que "l'èxit de Grècia serà també europeu".

El primer ministre hel·lè ha volgut subratllar que "Grècia ho aconseguirà" i que es mantindrà a la zona euro, i ha insitit que el seu país i la seva població "són una nació orgullosa" que no vol "dependre de la resta".

stats