Publicitat
Publicitat

Estats Units

El director de l'FMI empresonat

DSK està reclòs a la unitat de malalts contagiosos, aïllat de la resta d'interns

La presó de Rikers Island, una de les més grans del món, està en una illa de Nova York. Les autoritats volen protegir-lo de possibles agressions

La presó novayorkesa de Rikers Island, on Dominique Strauss-Kahn ha passat aquesta nit, es troba en una petita illa al sud de l'East River, entre es barris de Queens i el Bronx i prop de Manhattan. Es tracta d'un complex penitenciari gegantí construït als anys 30, amb capacitat per a 17.000 reclusos, una de les presons més grans del món. Hi treballen 7.000 guàrdies i uns 1.500 civils.

El director del Fons Monetari Internacional ha estat internat a West Facility, el centre més petit dels deu que formen el complex, especialitzat en presos que pateixen malalties contagioses, segons informa el diari Le Monde. Estarà totalment aïllat de la trentena de presos de la unitat, sobretot durant les activitats físiques o a la sala de televisió. "No es tracta d'aïllar el detingut de qualsevol contacte humà, sinó d'assegurar que no és agredit pel fet de ser algú famós", ha explicat un portaveu dels serveis penitenciaris a la capçalera francesa sota anonimat.

Quotidianitat monòtona

És problable que Strauss-Kahn hagi de passar en aquesta presó tot el temps que s'allargui el procés judicial per agressió sexual, intent de violació i segrest de què l'acusa una treballadora de l'hotel de Nova York. Tot i que els seus advocats recorreran la negativa del jutge a la llibertat provisional sota fiança d'un milió de dòlars. La normativa del centre estableix que els llums s'han d'apagar a les onze de la nit. Hi ha tres visites setmanals de familiars, a més de les dels advocats i una hora diària d'exercici físic. Podrà tenir accés a la premsa diària i a la televisió. Gerald Lefcourt, advocat del director de l'FMI, ha criticat que "aquest lloc està sobrepoblat i el menjar és horrible: hi ha un autèntic perill per a les persones famoses que els agredeixin". 

Etiquetes

Més continguts de