Ucraïna
Internacional 31/01/2014

Un activista ucraïnès denuncia que l'han "torturat i crucificat"

Dmitro Bulatov portava una setmana desaparegut i ha parlat a una televisió amb laceracions a la cara i ferides a les mans. Després de l'entrevista, el govern n'ha ordenat la detenció

Agències
1 min

KíevUn manifestant ucraïnès que va desaparèixer fa una setmana ha parlat aquest divendres a una televisió, on amb laceracions a la cara i ferides a les mans ha explicat que va ser segrestat i torturat per un grup d'homes que va acabar "crucificant-lo". Després de l'entrevista, el govern n'ha ordenat la detenció.

Dmitro Bulatov, de 35 anys, un dels líders del grup 'Automaidan', que protesta fent 'escratxes' amb automòbils davant cases de polítics, va ser ingressat a l'hospital després d'aparèixer en un canal de televisió ucraïnesa.

"Em van crucificar, em van fer talls a la cara. No hi ha un sol punt viu en el meu cos, però jo estic viu i dono gràcies a Déu", ha dit.

'Automaidan' va organitzar la seva protesta més multitudinària el 29 de desembre, quan 2.000 cotxes van anar fins la residència del president Víktor Ianukóvitx a les afores de Kíev i van arribar fins a 300 metres del recinte, fins que els van aturar les forces de seguretat.

La policia de trànsit ha començat a intentar identificar participants en aquestes protestes, i els activistes diuen que unes 20 persones han estat detingudes per ser interrogades.

El líder opositor Vitali Klitsxkó, que va visitar Bulatov a l'hospital, ha dit que "el que han fet a en Dmitro és per espantar els ciutadans que ara són actius".

Un amic de Bulatov ha dit: "Sabem que ells [els segrestadors] no van donar-li menjar, que van abandonar-lo en un bosc i que ell va poder arribar fins a un poble, on va trucar els seus amics".

stats