Internacional 10/07/2019

L'aeroport de Gatwick, a Londres, suspèn dues hores els vols per una incidència

Els responsables de l'aeròdrom al·leguen un mal funcionament del sistema de control de trànsit aeri

Ara
1 min
Un avió s'enlaira a Gatwick després que l'aeroport quedés inoperatiu durant 36 hores.

BarcelonaL'aeroport de Gatwick, a tocar de Londres i el segon amb més trànsit del Regne Unit, ha suspès aquest dimecres durant dues hores els seus vols per, suposadament, un problema tècnic a la seva torre de control. Cap a les set de la tarda, l'aeròdrom ha informat de la suspensió dels vols, tant de les sortides com de les arribades. Els responsables de l'aeroport s'han limitat a al·legar un "mal funcionament en els seus sistemes de control de trànsit aeri".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els operaris de l'aeroport han treballat juntament amb el proveïdor de control aeri ANS, que presta els seus serveis a Gatwick, i han solucionat aquest incident després de dues hores.

"Demanem disculpes i recomanem als passatgers que comprovin directament [l'estat dels seus vols] amb la seva aerolínia", han afegit en un comunicat.

Molts dels vols que havien d'aterrar a Gatwick han estat desviats a altres aeroports londinencs.

No és l'únic cop en els últims mesos que aquest mateix aeroport ha de suspendre els vols: al desembre la presència d'un dron al voltant de l'aeròdrom va obligar a cancel·lar les arribades i les sortides en dues ocasions.

stats