Internacional 08/05/2017

Els EUA maten el líder de l'EI a l'Afganistan

Els Estats Units asseguren haver acabat amb la vida de 35 jihadistes en una operació conjunta amb tropes afganeses

2 min
Militars afganesos durant l'operació contra l'EI

El Govern afganès i l'OTAN han confirmat aquest dilluns que el líder de l'Estat Islàmic a l'Afganistan, Abdul Hasib, va morir en una operació conjunta de les tropes afganeses i nord-americanes a la província de Nangarhar el 27 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Exactament dues setmanes després del llançament de la "mare de totes les bombes" en aquesta regió, les tropes dels EUA van tornar a atacar la formació jihadista en una operació conjunta amb les tropes de l'Afganistan, on van morir "diversos" comandaments de l'EI, 35 militants i Hasib.

Les autoritats, de fet, el responsabilitzen de l'atac del 8 de març a un hospital militar de Kabul, on van morir 50 persones i es van segrestar diverses nenes.

Segons els EUA, Hasib és responsable de segrestar dones i joves per casar-les amb els jihadistes als qui comandava.

Per al comandant de les tropes dels Estats Units i l'OTAN a l'Afganistan, aquesta operació suposa un pas "enorme" per neutralitzar l'Estat Islàmic en el país abans que acabi l'any.

Dies abans del llançament de "la mare de totes les bombes", el Govern afganès havia xifrat en 400 els jihadistes al seu país. A causa de la bomba van morir 96 jihadistes, segons va informar el Pentàgon.

Durant les setmanes posteriors al llançament, a més, Kabul assegura haver matat 300 jihadistes més, el que suposaria que els terroristes restants a l'Afganistan es podrien comptar amb els dits d'una mà.

Cantar victòria abans d'hora

No obstant això, el Govern afganès va donar per derrotat l'Estat Islàmic al juny de l'any passat, i els atacs d'aquesta organització s'han seguit succeint sense aturador.

S'espera que el president dels EUA, Donald Trump, anunciï en qüestió de dies nous plans per a les tropes del seu país a l'Afganistan.

stats