Internacional 20/02/2013

Sis estrangers segrestats al sud de Nigèria

Es tracta del tercer segrest en només dos dies a la zona. La captura d'aquests sis treballadors d'una empresa petroliera se suma a la desaparició ahir d'una família francesa al Camerun i d'un altre grup de treballadors estrangers a Nigèria

Efe
2 min
Es tracta del tercer segrest a la zona en només dos dies /AFP

LagosSis treballadors estrangers han estat segrestats aquest dimecres a l'estat costaner nigerià de Bayelsa, a la regió petrolífera del Delta del riu Níger. El portaveu de la policia, Fideli Odunna, ha informat que diversos individus armats van abordar diumenge passat el vaixell petrolier en el qual viatjaven els segrestats: tres ucraïnesos, dos indis i un rus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Odunna ha indicat que els autors del segrest han demanat un rescat de 200 milions de naires (949.000 euros) i ha afegit que “la policia i altres agències de seguretat estan treballant de forma ininterrompuda per aconseguir alliberar els estrangers”.

Aquest segrest es produeix l'endemà que set treballadors estrangers més, cinc africans i dos europeus, de nacionalitat grega i italiana, fossin capturats a la localitat de Jamare, a l'estat de Buachi, al nord de Nigèria, pel grup radical islamista Ansaru -una escissió fonamentalista de Boko Haram. Els segrestats són treballadors de la constructora libanesa Setraco.

Sense notícies dels segrestats francesos

Encara no hi ha notícies de la família francesa segrestada aquest dimarts al Camerun, entre els quals hi ha quatre criatures, que van ser retinguts per homes armats durant una visita al Parc Natural de Waza, a la frontera amb Nigèria. França sospita que es troben en mans del grup Boko Haram.

El ministeri francès d'Assumptes Exteriors ha demanat avui a tots els seus ciutadans que es trobin actualment al nord del Camerun que es refugiïn en un lloc segur i que abandonin la zona de seguida que sigui possible.

El viceministre d'Exteriors camerunès, Joseph Dion-Ngute, que s'ha mostrat “sorprès” pel fet que els set francesos segrestats viatgessin sols, ha explicat que han augmentat el dispositiu de seguretat i mantenen contactes “de molt alt nivell” tant amb les autoritats franceses com nigerianes, però s'ha negat a confirmar si els ostatges han estat conduits a Nigèria.

stats