El president del Sudan del Sud vol negociar amb el seu rival polític, a qui acusa d'estar darrere del cop d'estat

Els enfrontaments entre dos faccions de l'exèrcit han deixat més de 500 morts i 20.000 refugiats

El president del Sudan del Sud, Salva Kir, ha demanat aquest dimecres dialogar amb el seu rival polític i ex vicepresident, Riak Mashar, a qui acusa d'estar darrera del fallit cop d'estat de de diumenge. Des de llavors, la capital del país, Juba, viu sacsejada per una onada de violència per l'enfrontament entre dos faccions de l'exèrcit.

Segons la missió de les Nacions Unides al Sudan del Sud (UNMISS), Kir ha convidat a Mashar al diàleg a través d'intermediaris de l'Església.    

"M'asseuré a la taula amb ell per negociar, però no tinc ni idea de quin serà el resultat", ha afirmat Kir a la premsa, després de reunir-se amb els mediadors.

Machar nega estar darrera de l'intent de cop d'Estat

Per la seva part, Mashar, que el mes de juliol va ser destituït com a vicepresident, ha insistit que ell i els seus companys estan sent acusats sense cap motiu. Mashar ha afirmat que està al Sudan del Sud i que no "marxarà del país", en una entrevista a la BBC, però no ha revelat el seu parador.

L'ex vicepresident ha ressalta que aquests dilluns van detenir alguns dels seus partidaris i ha denunciat que Kir està fomentant i tolerant la violència ètnica.

Més de 500 morts i 20.000 refugiats

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) assegura que hi ha més de 500 morts arran de l'onada de violència desencadenada després de l'intent cop d'estat. També ha confirmat que unes 20.000 persones han demanat refugiar-se en les instal·lacions de l'ONU.

L'organisme internacional tem que aquests conflicte derivi cap a una guerra civil. Precisament ahir, va fer una crida per evitar que aquesta onada de violència es converteixi en un conflicte ètnic entre les principals tribus del país, Dinka i Lou Nuer, i que són rivals.

Més continguts de